Leesclub bib Opwijk

De bib organiseert in de leeszaal een leesclub voor volwassenen van alle leeftijden en strekkingen.

opengeslagen boek

Lezen is leuk, leerzaam, ontspannend en verrijkend. Dat weten we allemaal. Met anderen praten over boeken in een leesclub biedt voor veel mensen nog wat extra. Je leest boeken die je misschien zelf niet had uitgekozen en doet nieuwe ontdekkingen in gesprekken met anderen.
Op de startvergadering in oktober werden samen met een handvol geïnteresseerden de grote lijnen vastgelegd van hoe de Leesclub van bib Opwijk zal werken.

De bijeenkomsten vinden plaats in de leeszaal van de bibliotheek, om 14 uur in de namiddag, afwisselend op een maandag en op een dinsdag. Alle deelnemers kunnen boeken voorstellen die gelezen en samen besproken zullen worden. De bibliotheek zorgt via IBL (interbibliothecair leenverkeer) voor extra exemplaren van het gekozen boek.

De eerste echte bijeenkomst van leesclub bib Opwijk zal plaats vinden op dinsdag 4 december 2018, om 14 uur in de leeszaal van de bib.
Het boek dat besproken wordt, is “De Bekeerlinge” van Stefan Hertmans.

Wie wenst aan te sluiten, geeft dit vooraf door aan één van de clubleden of stuurt een mail aan bibliotheek@opwijk.be met vermelding of men in de bib een exemplaar van het boek wil ophalen.